Over ons

  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons
  • Over ons
Vorm
volgt
functie.

-
Louis Sullivan

Wij zijn ambachtslieden en verstaan ons vak. Bewerken van hout is onze passie .

Oud Hollands is om trots op te zijn, maar niet onze inspiratie.

Wij zijn van nu en morgen en ook volgende week. Tijdloos op onze manier.

Onze meubels zijn uniek, exclusief en functioneel, eigenlijk net als al onze klanten, soms een tikkeltje eigenwijs, net als wij.

Wij zijn kinderen van het Rotterdam van nu. De naoorlogse architectuur van Rotterdam is onze werkomgeving en past als een jas op maat.

WAAROM MEUBELMAKERIJ ROTTERDAM?

 

BUDGET

Niet wat kost het? Maar een “neem mij mee” is je drijfveer.

Wij zijn het bedrijf die jouw ideeën omzet in creaties en vragen daar een vergoeding voor om te kunnen bestaan.

De optelsom van plaatmateriaal, scharnieren, grepen en zwaluwstaartverbindingen of een pot lijm komt vaak neer op een prijs per strekkende meter. Dat klinkt mogelijk wat kort door de bocht, maar dat past bij ons en ook bij jou. Al snel heb je een goede indruk wat je van ons kan verwachten.

Een indicatie? Reken met een gemiddelde van circa € 2000 per strekkende meter. Dat is de breedte van de achterwand ongeacht het aantal planken, deuren of hoogte. Duidelijker kunnen wij niet zijn.

Wanneer  je in onze showroom je wensen hebt duidelijk gemaakt en er een keuze is gemaakt van de te gebruiken materialen stellen wij het definitieve budget vast. Gun je op basis van deze raming ons de opdracht dan werken wij de schetsen uit tot een werktekening. Onze creativiteit en jouw wensen komen samen en resulteren in de uiteindelijke definitieve offerte, waarbij wij geen concessies willen doen ten kostte van de kwaliteit.

LEVERTIJD

Onze Rotterdamse directheid heeft ook betrekking op de levertijd. De tijd tussen de eerste afspraak en het definitieve ontwerp ligt meestal tussen de 4 en 8 weken. Na je akkoord duurt het rond de zes maanden alvorens wij onze oplossing bij jou komen installeren.

WERKWIJZE

Apart. Dat ben jij, wij en onze interieur oplossingen. Onze kasten lijken werk van Koolhaas. Of inspireerde ons werk zijn creatieve brein? We vullen elkaar aan dat is wel duidelijk.

Samen bekijken wij de situatie en bespreken wij de ideeën. Een ontwerp wordt uitgetekend, naadloos aansluitend bij de opgegeven wensen. Intensief contact met jou gedurende alle fases van het ontwerp- en productieproces zorgen ervoor dat jij tevreden bent met het eindresultaat.

 

Ons vragenlijstje:

Wat zijn de gewenste en beschikbare maten?

De hoogte, de breedte en de diepte?

Voor een eerste impressie kijken wij niet op een paar centimeter, na het verkrijgen van de opdracht komen wij altijd zelf de juiste maten opnemen, maatwerk leveren is ons ding.

Heb je een plattegrond?

Om ons een helder overzicht te bieden van de mogelijkheden in de ruimte is een plattegrond makkelijk. Deze mag eenvoudig door jezelf zijn geschetst. Aan de hand van de tekening kunnen wij adviseren over de juiste plaatsing in de ruimte. Handig in het geval van moeilijke ruimtes  of lastig geplaatste ramen en deuren!

Wat is het doel of toepassing?

Een interieuroplossing kan verschillende functies hebben, bij een schuifdeurkast kan je denken aan het opbergen van kleding tot het opbergen van dozen of  kinderspeelgoed. Hoe meer wij weten wat je wilt, hoe beter wij in staat zijn een passende oplossing te creëren.

Wat is de sfeer?

De interieuroplossing moet passen binnen je stijl of misschien is het wel het begin van een periode dat het roer omgaat. Maak ons deelgenoot van de gewenste sfeer. Dat kan door middel van foto’s van de bestaande situatie of voorbeelden gevonden op internet of tijdschrift. Toon het ons! Moet het passen bij de bestaande vloer en wandbekleding? Neem als het even kan een staaltje mee als u naar onze showroom komt.

ONTSTAAN

De samenwerking van eigenaren Bart Ronde en Leonard Luitwieler. Sinds 2007 bedenken, ontwerpen en maken Bart en Leonard creatieve oplossingen voor particulieren.

In 2014 zijn we onder de naam Meubelmakerij Rotterdam verhuisd naar Rotterdam.

De naoorlogse architectuur van deze metropool is onze werkomgeving, die inspireert en past ons. Wij lullen en poetsen. Praten over schetsen en ontwerpen.

Wij werken om te creëren, van krabbels op papier tot uitgewerkte plannen op de Mac.

Onze klanten snappen ons en wij begrijpen jou en je ziet dat terug in detail en in het grote geheel.

RUIMTELIJK INZICHT

Door het steeds opnieuw zoeken naar creatieve oplossingen voor onder meer kastruimte voor onze klanten ontstond het idee om veel efficiënter om te springen met onze eigen werkruimte. Het hebben van een enorme showroom oogt fantastisch en een kantoor waar je ook kan relaxen is echt iets voor nu, maar zijn onze klanten er mee geholpen? Wij dachten van niet. Naast meubels maken verhuren we de vierkante meters die wij toch niet gebruiken. De huurders inspireren ons en onze klanten merken dit direct in onze producten en prijsstelling. Voor onze gasten hebben we een website opgezet; www.bovendijk153.nl.